Hvorfor Rehabilitering i Thailand ?

Til Thailand skal du reise hvis du vil ha en ferie med fantastiske sandstrender, gode hotell, deilig thailandsk mat og drikke, herlige utflukter og et behagelig klima og ikke minst dersom du er på jakt etter rehabilitering eller omsorg fra andre i «smilets land».

Dersom det mangler tilbud om helsehjelp i Norge, eller det finnes dokumentert mer virkningsfull helsehjelp i utlandet enn det som tilbys av det offentlige i Norge? Hvis du er pasient med rett til nødvendig helsehjelp i spesialisthelsetjenesten, kan utenlandskontoret i din helseregion vurdere om du har rett til å få behandling i utlandet. Dette kan du også lese mer om på Helse Norge. Og tilfredstiller du de nødvendige krav, da er det mange grunner til at Thailand har blitt et svært ettertraktet reisemål for de som søker og har behov for dette.

Det er ingen tvil om hvorfor Thailand blir kalt «smilets land». Thailendere er et generøst og høflig folk som tar i mot turistene med åpne armer. Du blir møtt med smil, latter og høflige fraser, men det forventes at du som gjest i landet også skal være høflig tilbake. Thailand tilbyr et mangfold av smaker og syn en bør oppleve. Mange blir positivt overrasket over hvor moderne landet er. Dette er mest tydelig i den pulserende hovedstaden Bangkok, hvor en blomstrende, 21. århundrets by vokser opp rundt århundregamle fortidsminner.

Hovedstaden Bangkok er en svært pulserende og «busy» by, men har utrolig mye å by på både når det gjelder shopping og ikke minst mange utrolige gourmet restauranter til små gatekjøkken, og et nærmest ukjent antall med templer i svært nærliggende områder med mere …

Det er ikke til å stikke under en stol at prisnivået er svært behagelig for oss nordmenn i Thailand. Dette til tross for at turismen har eksplodert i landet, og stadig øker etter nedstengelse i forbindelse med «Covid». Dette er nå har det meste av Thailand nå lagt bak seg, og det er svært få som bruker masker, da det ikke lenger er påbudt. Men utenfor de store bystrøkene er det fortsatt mange thaier som bruker dette som en trygghetsfølelse.

Til tross for at man har opplevd prisstigning også i Thailand, koster en enkel middag på en rimelig restaurant rundt 20 kroner og en treretters for to personer koster rundt hundrelappen når prisene er midt på treet. Men mye av dette avhenger også på kursdelingen mellom norsk og thailandsk valuta.

Når på året er det best å reise til Thailand?

Den kjølige tiden: november – februar. Dette er den mest populære perioden for reiser til Thailand. Du trenger ikke være redd for å fryse, selv om thailendere kanskje synes at det er litt kjølig. Temperaturen i den «kjølige» tiden kan nemlig ofte komme opp i 30 grader eller mer.

Ønsker du å vite mer om hva Baansabaijai Resort & Rehab kan tilby, ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale. Vi ser frem til å høre fra deg.