Ba Norge sende vaksine til Thailand

Folk som kommer fra Norden, og bor i Thailand “er i fare”, skrev nylig The Scandinavian Society Siam i et brev til de skandinaviske statsministerne, inkludert Erna Solberg. De ba om å få hjelp fra myndighetene i Norden om å få korona-vaksine.

Reaksjonene lot ikke utebli, og man kan lese mange reaksjoner rundt dette i norsk og skandinavisk media forøvrig. Men summen av det hele, er at man ikke vil sende noen vaksine til Thailand, og norske myndigheter ber i stedet Nordmenn “reise hjem”.

At Thailand ligger noe på etterskudd med sin vaksineplan som startet 7 juli i år, er det liten tvil om, og det har stadig oppstått forsinkelser og endringer i forhold til de nå seks ulike vaksine-typene som er “hastegodkjent” for bruk på landets befolkning og andre som oppholder seg her.

Frem til i dag, 6 juli, er det utlevert noe i overkant av 10 millioner doser, mens målet til myndighetene er at de skal ha vaksinert 70% av befolkningen, eller 50 millioner mennesker skal være fullvaksienrte før årets utgang. Skal de nå dette målet må de nå vaksinere cirka 500.000 personer pr. dag resten av året, noe som tydelig er en utfordring, da det stadig dukker opp en eller annen forsinkelse på leveransene.

Men svært mange Nordmenn har nå satt seg på venteliste for å få Moderna vaksinen, som er planlagt skal komme i oktober måned. Flere andre nordmenn har allerede fått vaksine i små provinser, og i enkelte storbyer, men her er det ikke noen offisiell informasjon om hvor mange dette gjelder.

Så selv om Norge ikke sender vaksine til Thailand, er ikke dette å se på som noen dramatisk situasjon, da det så langt ikke er meldt om noen alvorlig situasjoner rundt nordmenn, untatt at noen har testet positivt og måtte ta karantenetid.

I skrivende stund er det så langt i Thailand registrert 294653 personer med smitte, og 2239 døde. Av disse er allerede 227023 personer friskmeldt, mens det i øyeblikket er 65297 aktive saker, det vil i hovedsak si personer som oppholder seg i karantene.

Så følg med her fremover, så skal vi prøve å komme med mer informasjon om større endringer skjer …

Bli den første til å kommentere på "Ba Norge sende vaksine til Thailand"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*